Kelloseppäkoulun hakuaika 12.2.-29.3.2018

Syksystä 2018 alkaen Kello- ja mikromekaniikan alan perustutkinto poistuu erillisenä tutkintona ja kellosepän ja mikromekaanikon koulutukset ovat osaamisaloina Taideteollisuusalan perustutkinnossa.

Kelloseppäkoulu ei ole keväällä 2018 mukana yhteishaussa, vaan hakeminen tapahtuu suoraan Kelloseppäkoulun omalla hakulomakkeella. Järjestämme lisäksi kaksipäiväiset pääsykokeet, joiden pohjalta opiskelijavalinta tapahtuu. Mikäli hakijan äidinkieli on jokin muu kuin suomi, järjestämme tarvittaessa kielikokeen ennen varsinaista pääsykoetta.

Täytä hakulomake tietokoneella (lomakkeen täyttämiseen  tarvitaan Acrobat Reader-ohjelma, jonka voit ladata maksutta käyttöösi osoitteesta http://get.adobe.com/fi/reader/). Tulosta se ja lähetä allekirjoitettuna
pohjakoulutusliitteiden kanssa osoitteeseen:
Vanha maantie 11
02650 Espoo
Kuoreen teksti: Hakemus Kelloseppäkouluun

Pääsykoe

Kaikki omassa haussamme hakeneet (ja mahdollisen kielikokeen läpäisseet hakijat) kutsutaan kaksipäiväisiin pääsykokeisiin, jotka järjestetään 7.-8.5.2018. Pääsykokeet ovat maksulliset ja ne muodostuvat Psykologitiimi Päämäärä Oy:n suorittamasta psykologisesta soveltuvuuskokeesta, haastatteluista sekä kätevyyskokeista. Pääsykokeisiin ei voi varsinaisesti valmistautua, koska niillä pyritään mittaamaan henkilön soveltuvuutta alalle. Kevään 2018 haun tulokset julkistetaan 4.6.2018 koulun internetsivuilla, mikäli hakija on antanut luvan nimen julkistamiseen. Valinnasta ilmoitetaan myös kirjeitse kaikille opiskelijoiksi valituille hakijoille. Mahdollisista peruutuspaikoista ilmoitetaan seuraavana varasijalla olevalle välittömästi paikan vapautuessa. Valitun opiskelijan on vahvistettava opiskelupaikan vastaanottaminen 18.6.2018 mennessä.

Pääsykokeessa osoitetun soveltuvuuden perusteella valitaan 28 uutta opiskelijaa, joista 14 opiskelijaa kellosepän ja 14 mikromekaanikon osaamisalalle. Ensisijainen hakutoive ilmoitetaan haastattelussa.

Koulu ei voi järjestää opiskeluaikaista asuntoa. Asuntoa voi hakea esimerkiksi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöltä
(www.hoas.fi). Koulu ei peri lukukausimaksua. Käyttämistään oppimateriaaleista, raaka-aineista ja käsityökaluista opiskelijat joutuvat maksamaan noin 1700 - 2000 euroa kolmen vuoden aikana. Opintotukea voi hakea Kelalta (www.kela.fi).

Lisätietoja saa Kelloseppäkoulun kansliasta,
puhelin 09-4355 770
tai sähköpostilla: kanslia (at) kelloseppakoulu.fi

Erikoismyyjäkursseille haetaan lähettämällä kurssin oma hakulomake Kelloseppäkouluun >