Miten haen Kelloseppä-
kouluun?

Vaikka Kelloseppäkoulu ei ole mukana yhteishaussa, hakeminen opiskelemaan kellosepäksi tai mikromekaanikoksi tapahtuu ns. jatkuvana hakuna Opintopolku.fi sivustolla https://tinyurl.com/34xnn2je . Järjestämme lisäksi kaksipäiväiset pääsykokeet, joiden pohjalta opiskelijavalinta tapahtuu. Hakuajan päätyttyä hakukelpoisuuden täyttäville hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeisiin. Pääsykokeisiin ilmoittautumisen jälkeen lähetämme hakijakohtaiset aikataulut ja Kelloseppäkoulun ja Psykologitiimi Päämäärän valmistavat tehtävät tehtäväksi ennen pääsykokeita. Mikäli hakijan äidinkieli on jokin muu kuin suomi, YKI 3-tasoisen testin suoritus vaaditaan.

Täytä hakulomake sivulla opintopolku.fi
 
Lähetä lomake hakuaikana. Hakemukseen vaaditaan pohjakoulutuksen todistuskopion (peruskoulu/lukio) ja mahdolliset tutkintotodistukset ammatillisista tai korkeakouluopinnoista.

Lisätietoja:
Eija Karppinen
+94355770
eija.karppinen@kelloseppakoulu.fi


Pääsykoe

Kaikki hakijat, joilla on vaadittava pohjakoulutus, kutsutaan kaksipäiväisiin pääsykokeisiin hakuajan päätyttyä. Pääsykokeen toteutustapa ja pituus riippuu hakijamäärästä. Pääsykokeen osa-alueet voivat ajoittua kolmen päivän ajalle. Pääsykokeet ovat maksuttomat ja ne muodostuvat Psykologitiimi Päämäärä Oy:n suorittamasta psykologisesta soveltuvuuskokeesta, haastatteluista sekä kätevyyskokeista. Pääsykokeisiin ei voi varsinaisesti valmistautua, koska niillä pyritään mittaamaan henkilön soveltuvuutta alalle.

Pääsykokeessa osoitetun soveltuvuuden perusteella valitaan 30 uutta opiskelijaa, joista 15 opiskelijaa kelloseppä- ja 15 mikromekaanikko-koulutukseen. Ensisijainen hakutoive ilmoitetaan haastattelussa.


Kelloseppäkouluun 2023 valitut (julkaisuluvan antaneet):


Kelloseppälinjalle valitut 2023

Ala-Lahti Toma
Hanhela Teemu
Heinonen Veikko
Hytönen Eetu
Kolehmainen Petri
Konttinen Tuomas
Lehtonen Kaius
Lähteenmäki Juha
Mäki-Ventelä Eetu
Nikkanen Matias
Rintamäki Kari
Rissanen Timo
Salminen Ville
Vuotila Väinö-Matti
Välikoski Sami

Mikromekaanikkolinjalle valitut 2023

Juntunen Tomi
Karpola Atte
Kettunen Jani
Klemetti Joonas
Koponen Pauno
Larkin Vladimir
Leppänen Atte
Mettovaara Miro
Puusaari Oskari
Reponen Heikki
Sarviharju Heikki
Savolainen Ari-Kalle
Syrjäläinen Peetu
Thusberg Henry

Kaikille valituille lähetämme valintakirjeen postitse.
Varasijoilla oleville laitamme sähköpostia, reagoi siihen pikaisesti.
Ei valituille laitamme tiedon sähköpostilla.
Tietoa tulee myös Opintopolun kautta.