Tietoa kellosepäksi opiskelusta

Kelloseppä on erikoistunut suurta tarkkuutta vaativien kellojen, mittareiden ja vastaavien tarkkuuslaitteiden korjauksiin sekä niihin liittyvien osien valmistamiseen. Hän osaa valmistaa työkaluja ja käyttää kelloalan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja.

Kelloseppä on kelloalan huippuammattilainen, joka pystyy korjaamaan eri tyyppisiä kelloja sekä valmistamaan niihin sadasosamillimetrin tarkkoja osia myös käsityönä, perinteisin menetelmin ja työkaluin.

Kellon huolto ja korjaaminen sekä kellon osien valmistaminen ja viimeistely ovat pakollisia osia kelloseppäopinnoissa. Valinnaisia osia on useita, vanhojen kellojen korjaamisesta jalometallitöihin ja tuotekehitykseen asti. Vallinnaiset osat ovat yhteisiä kelloalan ja mikromekaniikan alan opiskelijoille.

Kellosepäksi valmistunut on pätevä kellojen korjaus- ja myyntitehtäviin vähittäis- tai tukkukaupan palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Monet valmistuneet sijoittuvat kuitenkin myös tarkkuustyön taitoja edellyttävien rinnakkaisalojen palvelukseen.

Tietoa mikromekaanikoksi
opiskelusta>

Miten haen Kelloseppäkouluun>