Kelloseppäkoulun koronatiedote 6.8.2020

Kelloseppäkoulun ohjeet Covid-19 viruksen torjumiseksi

Vaativan kädentaidon oppiminen vaatii tarkasti ohjattua lähiopetusta, joten teemme kaikkemme Kelloseppäkoulussa, jotta ammatissa vaadittava harjaantuminen voitaisiin turvata alkavan lukuvuoden aikana. Tästä syystä lukuvuosi aloitetaan tiukoin rajaamistoimenpitein, jotta voimme turvata mahdollisimman hyvin ammattiopetuksen lähiopetuksena.

Joudumme luopumaan monista koulullemme ominaisista yhteisöllisistä toimintatavoista tässä poikkeustilanteessa. Pyydämme kaikkia ymmärtämään, että kaikki nyt ikäviltä tuntuvat rajoitukset tehdään vain ja ainoastaan ammatillisen osaamisen saavuttamisen turvaamiseksi. Tehtävämme on keskittyä nyt ydintehtäväämme.

Seuraamme koronavirustilannetta aktiivisesti ja toimimme maan hallituksen ja viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti.

Kouluun ei saa tulla, jos on sairas tai jos on lieviäkään sairastumisen oireita. Jos sairastuu päivän aikana, kotiin on lähdettävä välittömästi. Oireista ei voi itse päätellä, onko kyse koronavirustartunnasta.

Jos sinulla on oireita, tee oirearvio osoitteessa www.omaolo.fi tai soita terveydenhuollon toimipisteeseen, jossa saat ohjeet mahdollisesta testauksesta korona-viruksen varalta. Yhteystiedot löytyvät internetistä oman kunnan terveyspalveluiden verkkosivuilta.

Jos sairastut, noudata tiukasti lääkärin ohjeita ja ilmoita sairastumisesta välittömästi oppilaitokseen. Yhteystiedot löytyvät koulun verkkosivuilta ja Opiskelijan Oppaasta. Tallenna tärkeät yhteystiedot puhelimeesi.

Käsien pesu vedellä ja saippualla on yksi tärkeimmistä viruksen leviämistä ehkäisevistä toimenpiteistä! Pese siis käsiäsi useasti ja kuivaa kädet hyvin kertakäyttöpyyhkeellä.

Kaikessa toiminnassa pyritään minimoimaan lähikontaktien määrä ja mahdolliset virusaltistukset, mikä tarkoittaa käytännön toiminnassa:

Aamupäivän tauko alakerta 9.30 ja yläkerta 9.50: salissa ykköset ja kolmoset ja kupariluokassa kakkoset

Iltapäivän kahvitauko alakerta 13.50 ja yläkerta 14.10 edellä mainituissa tiloissa

Myyjäluokka omassa tilassaan.

Koulu alkaa tiistaina 11.8. klo 9 siten, että vain ykkös-luokat kokoontuvat saliin, jossa pidetään lyhyt henkilökunnan esittely ja yleisinfo. Infon aikana kakkos- ja kolmosluokkien opiskelijat siirtävät omat työvälineensä uusiin kotiluokkiinsa.

Näitä ohjeita noudattamalla voimme välttää myös tavallisten virustautien leviämistä koulun alkaessa, jolloin opiskelua voidaan toteuttaa tehokkaasti lähiopetuksessa.

Kaikki koulun tukipalvelut ovat normaalisti käytössä myös korona-aikana ja niiden yhteystiedot löytyvät jaettavasta Opiskelijan Oppaasta.

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan lukuvuotta 2020-21 lähiopetuksen parissa!

Kellosepäntaidon Edistämissäätiö sr

Kelloseppäkoulu