Maskinkäyttömääräys Kelloseppäkoulussa 24.9.2020


Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos on todennut, että tämänhetkisessä epidemian kiihtymisvaiheessa on reagoitava nopeasti Covid-19 viruksen leviämisen pysäyttämiseksi, jotta epidemian leviämisvaihe saadaan estettyä.

Toimenpiteet viruksen leviämisen ehkäisyssä on todettu erittäin vaikuttaviksi.

Jokaisen onkin nyt arvioitava oman toimintansa vaikutuksia taudin leviämisessä. Käsihygienia, turvaetäisyyksien ylläpito ja isojen ihmismassojen välttäminen ovat edelleen merkittävässä roolissa. Virallinen suositus on ollut jo olemassa maskien käytöstä joukkoliikennevälineissä ja niissä tilanteissa, joissa riittäviä etäisyyksiä on mahdotonta pitää yllä.

Epidemian kiihtymisvaiheessa THL suosittaa edellisten lisäksi maskien käyttöä kaikissa julkisissa tiloissa (kaupat, kauppakeskukset, jne) sekä myös toisen asteen koulutuksessa.

Maanantaista 28.9. alkaen kaikilla koulun tiloissa toimivilla ja asioivilla tulee olla käytössä maskit. Poikkeuksista maskin käytössä tulee sopia rehtorin kanssa!


THL antamia ohjeita maskin käyttöön


Samaa kertakäyttö- tai kangasmaskia ei voi käyttää useampaan kertaan saman päivän aikana. Maski pitää vaihtaa uuteen, jos sen poistaa tai jos se kostuu tai likaantuu. Varaa käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana todennäköisesti tarvitset.

Mukaan varattavat maskit on paras kuljettaa puhtaassa suljettavassa muovipussissa.

Kertakäyttöinen maski laitetaan käytön jälkeen suoraan sekajäteastiaan. Jos sellaista ei ole käden ulottuvilla, maski kannattaa laittaa muovipussiin ja myöhemmin roskiin.

Kestomaskit laitetaan käytön jälkeen muovipussiin, jossa ne kuljetetaan kotiin pestäviksi/desinfioitaviksi.

Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan sitä poistaessa. Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.

Pese kangasmaski 60 asteen pesuohjelmalla aina käytön jälkeen tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski ja kuivata se paikassa, jossa on raitis ilma. 

Kaikkien Kelloseppäkoulussa asioivien tulee käyttää maskia.


Rehtori