Yrityksille

Tarvitsetko tarkkuustyön osaamista tuotekehitysprojektissasi?

Innovaatioyhteistyö

Kelloseppäkoulun mikromekaniikan osaston kanssa tehtävä innovaatioyhteistyö poikkeaa tavallisesta koulutussopimusjaksosta tai koulun oppimisympäristössä toteutettavasta asiakastyöstä.

Innovaatioyhteistyössä koulun henkilökunta ohjaa projektin opiskelijatyönä, läheisessä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Toimintamalli mahdollistaa mikromekaanisen kehitystyön, vaikka yrityksellä ei olisi vielä omaa osaamista esimerkiksi mekaniikasta tai liitostekniikoista.

Usein yrityksessä, varsinkaan korkean teknologian start-upissa, ei välttämättä ole entuudestaan mikromekaniikan osaajaa. On siksi vaikeaa ottaa uuden alan opiskelijaa mukaan projekteihin.

Esimerkkejä innovaatioyhteistyöprojekteista:

  • Ideointi, konseptointi ja protovalmistus
  • Tuotantomenetelmän tai -välineen kehittäminen uuteen tai jo olemassa olevaan kokoonpanotyöhön.
  • Laadunparannusprojektit

Innovaatioyhteistyöstä tehdään yrityksen ja Kellosepäntaidon Edistämissäätiön välinen sopimus.

Asiakastyöt koulun oppimisympäristössä

Kelloseppäkoulun mikromekaniikan osastolle voi ulkoistaa yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistusta ja kokoonpanotyötä, kartoitamme mielellämme mahdollisuudet yhteistyöhön!

Koulutussopimukset ja oppisopimukset

Opiskelija tekee tuotekehitysprojektin yhdessä työpaikkaohjaajansa kanssa. Tämä malli vaatii mikromekaniikkaa osaavan työpaikkaohjaajan tiivistä ohjausta. Opettaja vierailee työpaikalla ja suunnittelee yhdessä työpaikkaohjaajan kanssa osaamistavoitteet ja osaamisen näyttämisen. Tyypillisesti tuotekehitysprojektiin opiskelijalla on 8 viikkoa aikaa.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan yrityksesi tarpeista!

Vesa Kulkki, Mikromekaniikan opettaja, +358 40 826 9980, vesa.kulkki@kelloseppakoulu.fi

tai

Hanna Harilainen, Rehtori, 040 5439029, hanna.harilainen@kelloseppakoulu.fi